Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.mypolycc.edu.my/jspui/handle/123456789/3014
Title: Keperluan Perkhidmatan Pos Laju Di Politeknik Seberang Perai
Authors: Kalaimalar K Savan
Raihan Abdul Rashid
Muhamad Syazwan Harudin
Siti Nor Amalina Hassan
Nur Sahara Mohd Abdul
Rozana Ramli
Muhammad Ihsan Zulkafli
Keywords: Perkhidmatan Pos Laju
Politeknik Seberang Perai
Issue Date: 2016
Series/Report no.: ;1496
Abstract: Kajian ini dilakukan untuk mengkaji keperluan pekhidmatan pos laju oleh pelajar dan kakitangan di kawasan Politeknik Seberang Perai, Pulau Pinang. Kajian ini menekankan kepada tiga faktor iaitu kemudahan, masa dan keselamatan di kalangan pelajar dan kakitangan di kawasan Politeknik Seberang Perai sahaja. Ini adalah berikutan kebanyakkan pelajar dan kakitangan ini sangat memerlukan pos laju untuk menjalankan bisnes online atau sebagainya. Pada pendapat mereka pos laju yang ada sekarang sangat berjauhan dengan mereka dan menyukarkan mereka untuk berurusan. Oleh sebab itu, kami menjalankan kajian terhadap pengguna pos laju dikalangan pelajar dan kakitangan ini memandangkan tidak banyak kajian dijalankan untuk melihat permasahan ini, Responden kami fokus kepada 100 orang untuk membantu mengkaji keperluan perkhidmatan ini. Setiap maklumat yang kami perolehi telah kami persembahkan melalui kaedah statistik SPSS ( Statistical Package for Social Science). Keputusan kajian menunjukkan ramai pelajar dan kakitangan memberikan jawapan yang positif tentang kajian kami ini. Aspek yang telah dikaji ternyata merupakan antara faktor utama kepada pelajar dan kakitangan dalam penggunaan pos laju ini terutama dari aspek keselamatan. Kebanyakan daripada mereka menyedari bahawa pos laju penting dalam perniagaan terutamanya.
URI: https://repositori.mypolycc.edu.my/jspui/handle/123456789/3014
Appears in Collections:Laporan Projek Pelajar

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1496.pdf2.14 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.